19.6 C
De Bilt

Plechelmusplein nieuw decor voor ijsbaan in Oldenzaal

Oldenzaal – Het Plechelmusplein is dit jaar het decor voor de ijsbaan. In verband met veiligheidseisen en afspraken met de warenmarkt kan de ijsbaan in 2018 niet meer op Groote Markt staan. Na drie succesvolle jaren verhuist de ijsbaan naar het Plechelmusplein.

Belang ijsbaan groot

Zowel de stichting ijsbaan Oldenzaal als de gemeente Oldenzaal vindt het van belang dat de ijsbaan ook deze winter in Oldenzaal komt te staan. Het college wil de verplaatsing van de ijsbaan naar het Plechelmusplein ondersteunen door de eventuele financiële risico’s voor de stichting te ondersteunen met een eenmalige garantiesubsidie.

Na 3 jaar nieuwe locatie Plechelmusplein

In 2015 heeft de Junior Kamer Oldenzaal voor het eerst een overdekte ijsbaan in het centrum van Oldenzaal gerealiseerd. Het college heeft destijds in overleg met de warenmarkt besloten dat de ijsbaan drie jaar op de Groote Markt mocht staan, daarna zou naar een andere locatie gezocht worden. De warenmarkt staat nu op maandag en zaterdag op de Groote Markt. De warenmarkt heeft aangegeven na deze drie jaar niet meer te willen
wijken, omdat dit gevolgen heeft voor hun omzet. Het Plechelmusplein, ook midden in de binnenstad, is een goed alternatief voor de ijsbaan.

Levendigheid in de binnenstad

“We vinden het belangrijk dat de Oldenzaalse jeugd dichtbij huis de schaatssport kan ervaren. Daarnaast brengt het de nodige levendigheid in de binnenstad, zowel overdag als ’s avond met de curlingcompetitie,” zegt burgemeester Theo Schouten. Met de verhuizing van de ijsbaan naar het Plechelmusplein wil de gemeente ook het gebruik van dit prachtige plein voor evenementen stimuleren.

Waardering voor handreiking

De stichting waardeert de handreiking die het college heeft gedaan en is druk bezig met alle voorbereidingen om het evenement op de nieuwe locatie van de grond te krijgen. Dit vraagt nog wel veel extra werk van onze vrijwilligers voor de nodige afstemming met diverse partijen, zoals leveranciers, sponsoren en omwonenden, maar wij doen het graag voor de Oldenzaal en hopen op medewerking van iedereen. Op die manier kunnen we weer
een ijsbaan realiseren op een sfeervolle locatie bij de Plechelmusbasiliek, zegt voorzitter Justin Rudolf van de stichting ijsbaan Oldenzaal.

Evenementenplein

Bij de herinrichting van het Plechelmusplein in de jaren 2011 – 2013 zijn er verschillende extra voorzieningen getroffen en investeringen gedaan om het plein geschikt te maken voor evenementen. Ondanks dat hebben er tot nu toe niet veel extra evenementen plaats gevonden. De druk op gebruik van de Groote Markt blijft bestaan. De verplaatsing van de ijsbaan naar deze locatie kan een stimulans zijn voor het gebruik van dit plein. Het kan de
mogelijkheden en sfeervolle potentie van het plein zichtbaar maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio