5.5 C
De Bilt

Houtens DNA gemeente gaat aan de slag

Houten wat is het Houtens DNA? Inwoners van Houten vinden over het algemeen dat ze een fijne leefomgeving hebben. Maar wat maakt Houten nou zo fijn? En wat is in Houten eigenlijk typisch Houtens?

Plannenmakers die voor en in Houten gaan bouwen, willen en moeten dat weten. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat Houten in de toekomst misschien wel enigszins verandert, maar toch blijft voelen als Houten. En het voor inwoners een fijne plek blijft om te

Het Houtens DNA vaststellen: waarom nu?

Houten staat aan de vooravond van een grote bouwopgave. We hebben een flink tekort aan passende woningen (vooral voor jongeren en ouderen), dus we moeten veel gaan bouwen. Tegelijkertijd willen we zorgen dat de voorzieningen passend zijn en blijven. Daarom is het belangrijk dat we nu opschrijven en vastleggen wat we in Houten belangrijk vinden. Dat noemen we het Houtens DNA: een duidelijke set van ruimtelijke en sociale waarden en kenmerken. wonen, te werken en te recreëren.

Op basis van het Houtens DNA kunnen we concreet aan de slag met diverse omgevings- en gebiedsvisies én met concrete (bouw)plannen. En kunnen we richting geven aan een toekomstbestendige ontwikkeling van Houten.

Hoe gaan we het aanpakken?

• We raadplegen de inwoners, want die staan in Houten voorop.
• We houden straatinterviews en komen met een online vragenlijst.
• We vragen advies aan experts uit Houten die beroepsmatig veel kennis van zaken over Houten hebben.
• We maken gebruik van wat we al weten: gegevens uit literatuur en onderzoeken, visies en (beleids)documenten die er al zijn.

Tenslotte zullen we al deze gegevens verzamelen en filteren we de elementen die Houten tot Houten maken. Dit zetten we vervolgens kort en duidelijk op papier

Wanneer en hoe kunnen inwoners meedoen?

• Straatinterviews: vanaf 12 december tot en met 23 december gaan medewerkers van de gemeente de straat op om inwoners te vragen naar hun mening. We houden de straatinterviews in de hele gemeente Houten, dus ook in
Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ’t Waal. Op die manier betrekken we mensen die we niet zo makkelijk digitaal treffen.
• Houtenpraatmee.nl: vanaf 12 december tot en met 31 december staat een vragenlijst online. Daar stellen we dezelfde vragen als tijdens de straatinterviews. Zo kan iedereen meedoen.

Wat is de planning?

Januari/februari: de antwoorden uit de vragenlijsten combineren we met de adviezen van de experts en de gegevens uit de bestaande documenten. Samen vormt dit het Houtens DNA.

Maart: het Houtens DNA leggen we in maart voor aan het college van burgemeester en wethouders. Uiteraard vraagt het college daarna aan de gemeenteraad om het Houtens DNA vast te stellen.

Voorjaar 2023: als alles goed gaat neemt de raad daarover in de lente van 2023 een beslissing. Een mooi moment voor de toekomst van Houten. En de start van vele nieuwe visies en (bouw)plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio