8.8 C
De Bilt

Werkzaamheden Plas van Heenvliet eind augustus hervat

Brielle – Op vrijdag 6 augustus 2021 is door gemeente Brielle en de aannemerscombinatie Plas van Heenvliet een overeenkomst getekend over de verdere (her)ontwikkeling van de Plas van Heenvliet. Eind augustus gaat de combinatie in opdracht van de gemeente verder met het inrichten van de Plas als recreatieplas. De ontwikkeling is een kans om de recreatiemogelijkheden voor Zwartewaal en het eiland te verbreden.

Gereinigde grond Plas van Heenvliet veilig

Vorig jaar is na onderzoek door het RIVM mede geconcludeerd dat de 200.000 ton thermisch gereinigde grond (TGG), die gebruikt is om de zuidoostelijke oevers op te hogen geen gevaar is voor de gezondheid van mensen. Vanuit wet- en regelgeving moet een leeflaag worden aangebracht van minimaal een halve meter, zodat er geen direct contact kan optreden met de TGG. Eind augustus start de combinatie Plas van Heenvliet met het aanbrengen van de nieuwe leeflaag. De aannemerscombinatie brengt een leeflaag van 1 meter rondom de plas. De gemeente heeft dit naar aanleiding van de expertmeeting besloten om geen enkel risico te nemen.

Planning

De Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid heeft begin augustus geoordeeld dat de start van de werkzaamheden het broedseizoen niet in de weg zitten. Daarnaast is door waterschap Hollandse Delta de benodigde watervergunning verleend. Dit betekent dat in de week van 23 augustus de voorbereidende werkzaamheden van de aannemerscombinatie Plas van Heenvliet starten. De week daaropvolgend wordt door de combinatie gestart met het aanbrengen van de nieuwe leeflaag en zal er verder worden gegaan met het nuttig toepassen van grond en bagger in en rondom de Plas van Heenvliet.

Meer informatie

Op de website van de gemeente www.brielle.nl/plasvanheenvliet is meer informatie te vinden over de ontwikkeling en is het RIVM onderzoeksrapport te downloaden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio