14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Begraafplaats Opperdoes in Medemblik heeft uitstrooiveld gekregen

De begraafplaats van Opperdoes heeft sinds kort een eigen uitstrooiveld. Vanaf nu is het mogelijk om op dit veldje de as van een overleden dierbare uit te strooien. Daarnaast kan er een gedenkplaatje geplaatst worden op de ‘gedenkkei’ met de naam en/of foto van de overledene.

Afscheid nemen op begraafplaats bij uitstrooiveld

Wethouder Andrea van Langen bracht deze week een bezoek aan het nieuwe strooiveld. “Het uitstrooien van de as, kan voor mensen een symbolische afsluiting zijn van een periode van rouw. Het veldje is een serene plek en doordat je een moment reserveert, ben je ook echt even alleen met je dierbaren. Het is fijn dat we deze mogelijkheid kunnen bieden op de begraafplaatsen in Abbekerk, Andijk, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Twisk en Opperdoes. Wellicht in de toekomst ook op de overige grafplaatsen in de gemeente.”

Mogelijkheden

Steeds meer mensen kiezen bij overlijden voor cremeren in plaats van begraven. Je kunt de as in een urn bewaren. Om deze een plekje te geven, biedt de gemeente Medemblik verschillende mogelijkheden: in een zogenaamde urnenmuur, -dijk of -graf eventueel voorzien van een monumentje. Daarnaast de mogelijkheid tot het uitstrooien van de as op een strooiveld waarbij een gedenkplaatje kan worden bevestigd op de gedenkkei of meerpaal.

Meer informatie

De gemeente Medemblik heeft maar liefst 18 begraafplaatsen in beheer. Meer informatie is te verkrijgen bij de administratie via begraafplaatsen@medemblik.nl of (0229) 85 6000. En online via: www.medemblik.nl/aanvragen-en-regelen/plaatsen-van-een-urn-of-het-verstrooien-van-as-bij-gedenkmonumenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio