21.8 C
De Bilt

Gratis kermismunten voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Hoorn – Kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kunnen 5 kermismuntjes krijgen van de gemeente Hoorn om naar de kermis te gaan. Het gaat om kinderen tot 18 jaar die woonachtig zijn in Hoorn.

Kermis Hoorn

Van 6 augustus tot en met maandag 15 augustus 2022 is het kermis in Hoorn. Een gezellig en feestelijk evenement, waar ontmoeting en verbinding centraal staan. Gemeente Hoorn wil dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om naar de kermis te gaan, ook gezinnen met een laag inkomen. Kersverse wethouder Karin Hakhoff van onder andere Armoedebestrijding: ‘De kermis is het grootste feest van het jaar waar alle kinderen van moeten kunnen genieten. Hoorn is een inclusieve stad waar iedereen meetelt, dus dit doen we graag.’

Aanvragen muntjes voor kinderen

Inwoners met een bijstandsuitkering van WerkSaam West-Friesland hoeven geen aanvraag in te dienen. Zij krijgen de muntjes automatisch naar hun huisadres gestuurd. Inwoners met een laag inkomen uit werk of andere uitkeringen, kunnen een aanvraag indienen via het webformulier op de website van de gemeente Hoorn: www.hoorn.nl/kermisactie. Doe dit het liefst vóór 25 juli. Dan kunnen wij zorgen dat inwoners de muntjes in huis hebben voor de kermis begint. De norm voor een laag inkomen is € 1.322,18 per maand voor een alleenstaande ouder of € 1.888,84 per maand voor samenwonenden/echtpaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio