14.8 C
De Bilt

Intentieverklaring voor verduurzaming getekend door vv S.C. Spirit ‘30 en Het Streekbad

Donderdag 16 mei tekenden voetbalvereniging S.C. Spirit ‘30 en de gemeente Drechterland (voor Het Streekbad) een Intentieverklaring voor gezamenlijke verduurzaming. Al eerder spraken de besturen van S.C. Spirit’30 en de gemeente Drechterland de wens uit om samen te werken aan verduurzaming van zowel Het Streekbad als de voetbalvereniging: de gemeenteraad van Drechterland nam eind februari het besluit om de verduurzaming van Het Streekbad verder vorm te geven. Onderdeel van het plan is om samen met Spirit de toekomstige duurzame installaties maximaal te benutten.

Beheer en onderhoud gezamenlijke installatie

 In de intentieverklaring is opgenomen hoe beide partijen de gezamenlijke installatie onderdelen denken te beheren en onderhouden en welke onderdelen apart blijven. Omdat de nieuwe installatie deels nog ontworpen en gebouwd moet worden (detailontwerp) kunnen er nog geen harde afspraken gemaakt worden. Voor de benodigde handtekeningen was het dagelijks bestuur van de voetbalvereniging aanwezig.

Voorzitter W.T. de Boer-Goorsenberg: “Formeel waren er twee handtekeningen nodig, maar deze bijzondere gelegenheid was voor ons een moment om als dagelijks bestuur voltallig aanwezig te zijn. Met veel plezier hebben we dan ook alle drie deze overeenkomst getekend, om te benadrukken dat we hier als vereniging pal achter staan.”

Intentieverklaring

De intentieverklaring spreekt vooral een richting uit hoe de partijen denken de afspraken straks vorm te geven en bekrachtigt de wens om gezamenlijk de nieuwe duurzame installatie te gebruiken en beheren. Wethouder Sjon Wagenaar kijkt uit naar de realisatie van het project: “Er ligt een mooi, stevig en ambitieus plan. Binnen afzienbare tijd zullen zowel het zwembad als de voetbalvereniging in hoge mate gebruikmaken van zelfopgewekte energie. Daarmee leveren deze twee organisaties een belangrijke bijdrage aan het klimaat en de groene toekomst van onze gemeente. Ik ben me ervan bewust dat het gaat om een flinke investering, maar dat is het waard.”

De aanbesteding van de werkzaamheden om beide inrichtingen aardgasvrij te maken is inmiddels gestart en verwacht wordt dat het werk voor de zomerperiode vergund wordt, zodat de uitvoering direct na het zwemseizoen kan starten. In de zomerperiode werkt de aannemer dan de plannen verder uit en kan het werk worden voorbereid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio