14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Kruisingen De Strip worden veiliger: omleidingen in juli en augustus

Hoorn Van 12 tot 26 juli worden de kruisingen van De Strip met Meetketting/Lage Hoek opnieuw ingericht. Ook de kruisingen van De Strip met de Hoge Weere/Jan Doustraat krijgen een nieuwe inrichting. Dit gebeurt van 16 tot 30 augustus. De kruisingen worden aangepast om de verkeersveiligheid te verbeteren. Verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via borden. 

Kruisingen  

De kruisingen rond de Strip en winkelcentrum De Bangert zijn onderdeel van de schoolroute. Om deze veiliger te maken, worden er plateau’s aangebracht. Hiermee moet de snelheid van het verkeer verlaagd worden. Ook worden de kruisingen zo overzichtelijker. De huidige kruispunten worden als onveilig ervaren, omdat verkeer er vaak te hard rijdt.  

Omleiding Meetketting/Lage Hoek  

De kruispunten van De Strip met Meetketting/Lage Hoek worden van 12 tot 26 juli afgesloten voor al het verkeer. Fietsers worden omgeleid via het Paulus Utenwaelpad en via het Unjerpad. Doorgaand verkeer op De Strip kan gebruik maken van de omleidingsroute over de Dorpstraat, Noorderdracht en Bangert en andersom. Kruisend verkeer kan gebruik maken van de oversteek Hoge Weere/Jan Doustraat of Dorpstraat.   

Omleiding Hoge Weere/Jan Doustraat  

De kruispunten van De Strip met Hoge Weere/Jan Doustraat worden van 16 tot 30 augustus afgesloten voor al het verkeer. Fietsers worden omgeleid via het Paulus Utenwaelpad en via het Unjerpad. Doorgaand verkeer op De Strip kan gebruik maken van de omleidingsroute over de Dorpstraat, Noorderdracht en Bangert en omgekeerd. Voor kruisend verkeer is er een omleiding via de oversteek op de nieuwe kruising bij de Meetketting/Lage Hoek of de Bangert. 

Doorgaand verkeer en inrichting De Strip 

Doorgaand verkeer van De Strip kan beter gebruik maken van een andere route en wordt ter plaatse omgeleid via de omleidingsroute over de Dorpstraat, Noorderdracht en Bangert (en omgekeerd). 

Het verder inrichten van De Strip gebeurt volgend jaar, als de woningbouw in het gebied is afgerond. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio