14.5 C
De Bilt
woensdag, 29 mei 2024

Realisatie CPO in Zuidermeer nu stap dichterbij

Op dinsdag 30 augustus is een intentieovereenkomst ondertekend voor de bouw van zestien woningen in Zuidermeer. Wethouder Rosalien van Dolder en Koos Otten, voorzitter van CPO-stichting Zuidermeer, ondertekenden de overeenkomst. Hiermee is officieel de eerste stap gezet richting de realisatie van het CPO-project.

Zuidermeer

CPO staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Oftewel: de (toekomstige) bewoners zijn zelf opdrachtgever voor de bouw van hun woningen. De gemeente verkoopt de grond aan de bewoners. ‘Het bijzondere van het project in Zuidermeer is dat het bestuur van de CPO-stichting de woningen niet zelf gaat bewonen,’ zegt wethouder Rosalien van Dolder. ‘Ze zetten zich belangeloos in voor hun gemeenschap en de toekomst van het dorp.’

Groepsfoto cpo-leden en wethouder_locatie plangebied – Foto: gemeente Koggenland

Mooie mix

Van Dolder is ook te spreken over de diversiteit van de CPO-leden (de toekomstige bewoners). ‘Het is een mooie mix van de bewoners van Zuidermeer: van starters tot senioren. De woningen sluiten daar goed op aan.’ Het conceptplan voor de nieuwbouw bevat in totaal zestien woningen: twee tiny houses, drie tussenwoningen, vier hoekwoningen, vier twee-onder-één-kap-woningen en drie vrijstaande woningen.

Doel

Het ondertekenen van de intentieovereenkomst vond plaats in het dorpshuis. Zowel het CPO-bestuur als de CPO-leden waren hierbij aanwezig. Het streven is dat de bouw van de woningen in 2023 van start gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio