15 C
De Bilt

Vijfde en laatste podcast stadsgesprekken Hoorn

De vijfde podcastaflevering van de Hoornse stadsgesprekken over discriminatie, erbij horen en het koloniale- en slavernijverleden gaat over ‘tijd’. Inwoners van Hoorn vertellen tijdens straatgesprekken hoe zij naar elkaar kijken en met elkaar omgaan en hoe dat in de loop van tijd is veranderd. Hioj is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast of www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken.

Discussies over discriminatie

Naar aanleiding van de discussies over discriminatie, ongelijkheid en ook protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen besloot het stadsbestuur van Hoorn in gesprek te gaan over al deze signalen. Er werd gekozen voor een luisterseizoen, met verschillende afleveringen, om zoveel mogelijk invalshoeken te horen. Het luisterseizoen bestaat uit drie rondes; vijf podcastafleveringen, drie talkshowafleveringen en diverse vlogs, die gepubliceerd worden op www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken.

Podcasts

De vijfde aflevering is de laatste van de eerste ronde van de stadsgesprekken. In mei startte de podcastserie, die ook te beluisteren is via Spotify, Apple Podcast en SoundCloud. Het podcastteam trok de wijken in en ging op straat gesprekken aan met inwoners, van jong tot oud. Dit leverde leuke en verrassende gesprekken op.

Talkshows

De komende weken zendt lokale omroep Weeff drie talkshows uit, die gemaakt zijn in samenwerking met leerlingen en docenten van het D’Ampte College in Hoorn. In de eerste twee talkshows komen op basis van loting uitgenodigde inwoners aan het woord. Over JP Coen, maar ook over thema’s als discriminatie, uitsluiting en erbij horen. In de derde talkshow nodigde de gemeente verschillende maatschappelijke partners uit voor een gesprek over hoe zij aankijken tegen het thema discriminatie en inclusie en hoe zij daarmee omgaan.

Vlogs

Het luisterseizoen wordt afgesloten met een serie vlogs. In deze vlogs delen verschillende mensen uit de stad hun kijk op de toekomst van Hoorn, waarin iedereen telt en iedereen erbij hoort,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio