15 C
De Bilt

Wandelgroep: in rouw ontmoeten

In 2020 zijn de wijkteams in de gemeente Medemblik begonnen met een wandelgroep voor mensen die een partner of naast(en) zijn verloren. De deelnemers hebben in de afgelopen twee jaren de wandeling als positief ervaren. De wandelgroep gaat daarom in de maanden september en oktober voor de 3e keer van start.

Rouwwandeling

Hoe gaat het nu met je? Een vraag die zich niet zo gemakkelijk laat beantwoorden als je een geliefde hebt verloren. Verlies hoort bij het leven, maar praten over de dood lukt niet altijd. Toch kan dat juist de pijn verlichten. Praten met iemand die hetzelfde is overkomen, kan troostend zijn. De maatschappelijk werkers van het wijkteam nodigen uit voor een rouwwandeling in de prachtige natuur. Om samen met lotgenoten al wandelend ervaringen en herinneringen te delen. Hoe kort of lang geleden dit verlies ook is geweest.

Zes wandelingen met maatschappelijk werker

Er zijn zes wandelingen op maandagmorgen in de maanden september en oktober. De groep bestaat uit maximaal 9 personen die elke week deelnemen aan de wandeling. Een maatschappelijk werker wandelt mee, gaat eventueel in gesprek en kan ingaan op vragen. Deelname is gratis. Na afloop kunnen de deelnemers – naar eigen behoefte –  napraten met koffie en/of thee, voor eigen kosten.

Waar

De wandeling start op maandag 12 september, 09.30 uur vanaf de Pankoek in Wognum en eindigt ca. 10.30 uur. De Pankoek is te vinden aan de Grote Zomerdijk ter hoogte van huisnummer 7.

Aanmelden wandelgroep

Wie zich wil aansluiten bij de wandelgroep of meer informatie wenst, kan een e-mail sturen aan: maatschappelijkwerk@medemblik.nl of bellen met Silvia Wagemaker (06-12522994) of Astrid Bakker (06 – 11859604).

Data rouwwandelingen

  • Maandag 12 september
  • Maandag 19 september
  • Maandag 26 september
  • Maandag  3 oktober
  • Maandag 10 oktober
  • Maandag 16 oktober

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio