Teststraat GGD Utrecht opent 27 juli 2020 in Woerden

Woerden – Vanaf maandag 27 juli 2020 start GGD regio Utrecht (GGDrU) in Woerden met een corona-teststraat. Deze teststraat wordt tot 31 december 2020 gevestigd in de voormalige Citroën garage aan de Leidsestraatweg. Als het noodzakelijk is, kan deze termijn worden verlengd. GGDrU test hier inwoners met klachten (zoals koorts, hoesten, verkoudheid, keelpijn, niezen en kortademigheid) op corona.

Meer coronatesten afnemen

De GGD-en in Nederland zijn door het kabinet gevraagd om coronatesten in Nederland te organiseren. Om het virus goed onder controle te houden, is het belangrijk dat alle inwoners getest kunnen worden. Daarvoor is het noodzakelijk om extra testlocaties te openen. De gemeente Woerden vindt het testen van groot maatschappelijk belang en heeft meerdere locaties onderzocht. In de oude Citroën garage is een geschikte locatie gevonden, waar bezoekers snel en gemakkelijk een test kunnen laten afnemen.

Geschikte locatie

Arjan Noorthoek, wethouder gemeente Woerden: “We hebben samen met de GGDrU naar een geschikte locatie voor een teststraat in Woerden gezocht. Ik ben blij dat we een locatie dichtbij de inwoners hebben gevonden. Op deze manier kunnen mensen zich gemakkelijker laten testen. Mijn oproep is om bij klachten dat ook echt te doen. Zo houden we corona samen onder controle.”

Hoe werkt de teststraat?

Inwoners bellen naar GGDrU voor het maken van een afspraak en ontvangen een uitnodiging voor een bepaald tijdstip (tussen 9:00-17:00 uur, indien nodig tot 21:00 uur). De teststraat werkt als een drive-thru. Inwoners met klachten rijden met hun eigen auto naar binnen. GGDrU neemt de test door het open raam af en daarna verlaat de auto weer de testlocatie. Daarnaast biedt deze locatie ook een mogelijkheid voor inwoners om lopend of op de fiets te komen.

Meer verkeer

Op de momenten dat de teststraat open is, kan er mogelijk meer verkeer rondom de locatie zijn. Het bezoek wordt door GGDrU in goede banen geleid door alleen op afspraak te werken. Hierdoor wordt eventuele drukte verspreid. Bezoekers kunnen (in de auto) op het terrein van de teststart wachten en bewegwijzering in de omgeving leidt de bezoekers direct naar de juiste locatie/ingang. Indien nodig wordt er een verkeersregelaar ingezet.

Voorbereidingen

Om ervoor te zorgen dat de teststraat op maandag 27 juli open kan, worden een aantal werkzaamheden in de wijk verricht. Denk hierbij aan het verwijderen van hekken en het creëren van een inrit aan de Frans Halsstraat en het plaatsen van bewegwijzeringsborden. Ook vraagt GGDrU per direct een tijdelijke ontheffing voor gebruik van de locatie aan. Gezien het groot maatschappelijk belang van de teststraat worden de voorbereidingen en ingebruikname gelijktijdig opgestart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img