11.5 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Gemeente Goeree-Overflakkee lanceert nieuwe website

Heb jij de nieuwe website van de gemeente Goeree-Overflakkee al gezien? Fris, gebruiksvriendelijk en toegankelijk: dit waren belangrijke uitgangspunten bij het ontwerp en de inrichting van de website die sinds deze week online staat.

Mooie stap voor Goeree-Overflakkee

Burgemeester Ada Grootenboer is trots: “De website ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook helemaal ingericht op datgene wat de gebruikers zoeken. We willen onze gemeentelijke informatie en producten zo laagdrempelig en klantvriendelijk mogelijk aanbieden. Gewoon thuis, achter de computer in contact met de gemeente Goeree-Overflakkee. Een mooie stap in onze digitale informatievoorziening en dienstverlening!”

Ook de website van het Streekarchief wordt vernieuwd. Deze site komt binnenkort online. Bij de inrichting van beide websites is gelet op de vindbaarheid van de informatie. De verbeterde zoekfunctie is daarbij erg belangrijk. De meest gezochte informatie is te vinden onder duidelijke themaknoppen.

Toegankelijk

De website van de gemeente Goeree-Overflakkee was om technische en praktische redenen aan vernieuwing toe. Het beheersysteem was verouderd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast was de website door de toename van informatie steeds minder toegankelijk voor bezoekers. En die toegankelijkheid wordt steeds belangrijker, zeker voor websites van de overheid. Een toegankelijke website is voor alle doelgroepen beter te gebruiken.

Digitale producten

Een ontwikkeling die met de komst van de nieuwe website wordt voortgezet, is het aanbieden van een groot aantal digitale producten. Voor een uittreksel hoef je echt niet meer naar het gemeentehuis; je kunt dat digitaal aanvragen. Dat is nog goedkoper ook. Ook voor het aangeven van een geboorte, een adreswijziging of een geneeskundige verklaring voor een rijbewijs kun je formulieren vinden op de website.

De ontwikkeling van de website staat ook na de lancering niet stil. Zo wordt de komende tijd de leesbaarheid van de teksten verbeterd én er is aandacht voor de toegankelijkheid van de website voor visueel beperkte bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio