16 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Noodverordening Sittard-Geleen, Stein en Beek sinds 12.00 vanmiddag

De burgemeesters van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek kondigen een noodverordening af. De noodverordening geldt van vrijdag 26 november 2021 12.00 uur tot maandag 29 november 2021 8.00 uur.

Noodverordening

De verordening houdt in dat in alle drie de gemeenten niemand zijn of haar gezicht volledig mag bedekken, niemand mag samenscholen en er een verbod is op vuurwerk en objecten die als wapen kunnen worden gebruikt. Ook wordt het voor de politie mogelijk om preventief te fouilleren. Aanleiding voor de maatregel zijn berichten op sociale media en de rellen afgelopen weekend in Stein. Met het instellen van de verordening treffen de burgemeesters maatregelen om bij onrust direct te kunnen optreden. 

Geweld mag nooit het nieuwe normaal worden

“Als gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein staan wij geweld – in het bijzonder tegen onze hulpverleners – en vernielingen aan het bezit van ondernemers en inwoners niet toe. Daar trekken we een duidelijke grens. Als gemeenten nemen we daarom voorzorgsmaatregelen om bij eventuele onrust relschoppers te beperken in hun bewegingsvrijheid en ze te kunnen aanpakken”, aldus de burgemeesters. 

Lees de hele noodverordening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio