7.2 C
De Bilt

Sparta-keeper: ‘Dit slaat nergens op, gewoon geen discussie’

Rotterdam – Sparta-keeper Roy Kortsmit reageerde woest richting scheidsrechter Danny Makkelie toen deze niet floot voor een overtreding op de goalie. “Die 1-1 had nooit mogen tellen” vindt hij.

De goalie ging in de slotfase bij een 1-0 voorsprong voor Sparta het luchtduel aan met Feyenoorder Bilal Basacikoglu, liet de bal los en die werd vervolgens door zijn ploeggenoot Sherel Floranus over de doellijn gelopen.

Geen overtreding op Sparta goalie?

Makkelie beoordeelde de situatie niet als doelpunt, maar floot ook niet voor een overtreding op Kortsmit, die daar hoogst verbaasd over was. “Al was die bal over de lijn, daar had nooit een doelpunt voor gegeven mogen worden. Het was 100 procent een overtreding, geen discussie. Hij springt vol tegen me aan en dat moet je niet doen bij een keeper ‘in de vijf’. Het sloeg nergens op. Wat daarna met de bal gebeurde, goal of niet, interesseert me helemaal niks”, reageerde de goalie bij Fox Sports.

Roy_kortsmit
Roy_kortsmit Foto: © Jeroen Kortsmit – wikiportret.nl

Dat de formatie van Alex Pastoor de voorsprong over de streep trok, zorgde voor euforie. “Geweldig wat voor drive we aan de dag hebben gelegd. Een enorme wil om te winnen. En dat dat dan lukt in de stadsderby tegen Feyenoord, is vooral voor de supporters ontzettend mooi.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio