9.2 C
De Bilt

Knottnerus voorzitter adviescommissie wietteeltexperiment

Prof. dr. J.A. (André) Knottnerus wordt de voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie ‘Experiment gesloten coffeeshopketen’. Dit hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Bruins voor Medische Zorg vrijdag 23 februari gemeld in een brief aan de Tweede Kamer.

Taak van de commissie

De commissie krijgt tot taak te adviseren over verschillende onderdelen van het experiment die omvatten de teelt van hennep, selectiecriteria voor gemeenten die deelnemen aan het experiment, de deelname door coffeeshops, preventiemaatregelen, toezicht op de naleving en de handhaving van de regels van het experiment en de meting van effecten. Daarnaast wordt de commissie gevraagd een voorstel te doen voor gemeenten die zouden moeten deelnemen aan het experiment

Advies over vormgeving

De adviescommissie zal advies uitbrengen over de vormgeving van het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen. Ook zal de commissie adviseren welke gemeenten gaan deelnemen aan de proef.

Hoogleraar huisartsgeneeskunde

De heer Knottnerus (1951) is op dit moment als hoogleraar huisartsgeneeskunde verbonden aan de Universiteit Maastricht. Hij begint per 1 maart 2018 met zijn adviescommissie.  De commissie bestaat uit deskundigen en wetenschappers op zowel het terrein van preventie en (verslavings-) zorg, voedsel en waren als op het terrein van justitie, het lokale bestuur en internationaal recht.

De commissie brengt uiterlijk 31 mei 2018 aan Onze Ministers haar advies uit over het experiment.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio