11.4 C
De Bilt

Onthulling naam nieuw te bouwen wooncomplex

Cuijk – Op 13 maart zal wethouder R. Poel, samen met de heren T. Wassing, directeur Vastwas en J. Hijl van FotoArchiefDienst Cuijk, de naam onthullen van het nog te bouwen wooncomplex op de kop van de Molenstraat en Smidsstraat. De naam, bedacht door de FotoArchiefDienst Cuijk, refereert aan de historie van deze bijzondere locatie. De onthulling van de naam vindt plaats om 16.00 uur.

Leegstand en verloedering

De entree van het centrum van Cuijk, op de kop van de Molenstraat en Smidstraat, ligt er verkommerd bij. Leegstand en verloedering bepalen het beeld. Maar daar komt binnen afzienbare tijd een einde aan. De gemeente Cuijk, Vastwas vastgoedontwikkeling b.v. en aannemersbedrijf Jan Oosterhout b.v. sloegen de handen ineen en gaan deze locatie herontwikkelen. Ter plaatse worden vierentwintig huurappartementen gebouwd.

Aansluitend worden in de Smidstraat vier en in de Molenstraat twee grondgebonden koopwoningen gerealiseerd. Het project zal, nadat de gemeente de omgeving heeft
heringericht, een aanzienlijke verbetering betekenen van deze entree van het centrum van Cuijk.

Entree Cuijk wordt nieuw leven ingeblazen

De plannen passen in de Centrumvisie Cuijk en sluiten aan bij de recent door de Werkgroep
Molenstraat gepresenteerde plannen. Deze werkgroep van winkeliers en bewoners wil de Molenstraat nieuw leven inblazen. Daarbij kiest men voor winkelconcentratie aan de oostzijde, nabij het winkelcentrum. De westzijde ziet de werkgroep vooral als geschikt voor woningbouw. Wethouder Poel –die deze locatie ooit een ‘gribusentree’ noemde– is verheugd over de plannen: “Een mooi project dat recht doet aan deze belangrijke entree. We hebben er als college lang aan gewerkt maar nu gaat het er dan toch eindelijk van komen”. Ook Mark Straver, Vastgoedontwikkelaar, toont zich blij: “Naar verwachting zal eind 2018 gestart gaan worden met de realisatie van de vierentwintig huurappartementen en de zes koopwoningen. Na vele jaren zal de entree van de Molenstraat definitief veranderen”.

Onthulling naam

De onthulling van de naam van het woningbouwproject wordt door partijen beschouwd als het formele startpunt van deze ontwikkeling. De onthulling vindt plaats op de kop van de Molenstraat/Smidstraat op dinsdag 13 maart a.s. Aanvang 16.00 uur. Belangstellenden zijn welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio