22.6 C
De Bilt
donderdag, 18 augustus 2022

Stoere kinderen en sterke verhalen in Brebl

Nijmegen – Dat Nijmegen barst van de stoere kinderen, weten Kids ‘n’ Billies en de bieb heel goed. Speciaal voor deze durfals zetten ze op woensdag 27 december van 14.30 tot 17.00 uur Brebl op z’n  kop.

Schrijvers met sterke verhalen

Sluit aan bij schrijvers met sterke verhalen, muziek en leuke workshops. Thijs Goverde en Nanda Roep vertellen over hun stoere kinderboeken zoals Donderkat en Plaza Patatta. Thijs maakt bovendien cabaret en Nanda kan heel mooi zingen! Nagels bijten, lachen en luisteren dus.

Workshop trommelen

Muziek kan natuurlijk niet ontbreken en dit keer ga je zelf aan de slag. De bekende drummer Bram van den Berg geeft een workshop trommelen op emmers. Hij begon op emmers en dozen, tot hij op zijn 11e zijn eerste drumstel kreeg. Na de rockacademie kwam hij in diverse bands terecht en heeft vervolgens met Krezip, Janne Schra, van Velzen en vele anderen heb gespeeld. Je leert het dus van de beste.

Thijs Goverde

Benieuwd naar Thijs Goverde? Als kind las hij graag boeken met wonderlijke avonturen. Zijn eerste boek ‘De Purperen Koningsmantel’ verscheen in 1998. In 2005 schreef hij een echt historisch verhaal, Het bloed van de verraders, over het 2000-jarig bestaan van Nijmegen. De schrijver woont zelf in Nijmegen en deed veel onderzoek voor dit boek. Maar de meeste mensen kennen Goverde van ‘De wraak van de Meesterdief’en ‘Donderkat’. Goverde schrijft ook regelmatig verhalen in verzamelbundels zoals Het grote boek van Sinterklaas (2008), Het grote verjaardagsboek (2010) en Het grote Rijksmuseum voorleesboek (2013).

Nanda Roep

Nanda Roep is de presentatrice en bedenker van het KRO Kindertijd-programma ‘Mijn Eigen Boek´. Ze heeft meer dan vijftig kinderboeken gepubliceerd, waaronder haar geliefde serie Plaza Patatta. Ze zingt in bibliotheek en theater haar eigen kinderliedjes, en schrijft ook voor Kinderen voor Kinderen. Haar boeken zijn voor alle leeftijden, en vaak vol humor en fantasie. Haar tienermeiden-boeken gaan over de liefde. Sinds 2008 schrijft Nanda Roep ook voor volwassenen.

Muziek en verhalen

‘Stoere kinderen, sterke verhalen’ brengt goede verhalen en muziek bij elkaar, speciaal voor stoere kinderen. Waar de Bibliotheek Gelderland Zuid zorgt voor de sterke verhalen, sluit Kids ’n Billies aan voor de onmisbare muzikale noot. Bibliotheekleden betalen vier euro, overige bezoekers betalen vijf euro voor een kaartje. Koop hem vast vooraf op www.obgz.nl/agenda-jeugd.

Info

  • woensdag 27 december 2017 van 14.30 – 17.00 uur
  • Bibliotheekleden € 4,- | Overige bezoekers € 5,- | Kinderen tot 2 jaar gratis
  • Nijmegen, Brebl, Honig-complex

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio