13.8 C
De Bilt

Thijs van Kessel nieuwe directeur van Stichting railAlert

Met ingang van 1 september 2024 start Thijs van Kessel als directeur van Stichting railAlert. Hij volgt Jan Kees Hofker op wiens zittingstermijn per 1 oktober 2024 verloopt.

Thijs van Kessel

Thijs van Kessel (1983) is een ervaren bestuurder met een brede betrokkenheid. Al tijdens zijn studie in de civiel en cultuurtechniek betrad hij de lokale politiek van Oss. Sinds juni 2018 is hij daar wethouder en zet hij zich in voor verschillende beleidsterreinen. Hij is verantwoordelijk voor onder meer zorg en welzijn, verenigingen en subsidiebeleid, recreatie, toerisme en evenementen, integratie,  inburgering en vluchtelingenopvang.

Bestuurlijke ervaring

Naast zijn politieke betrokkenheid heeft Van Kessel ook ervaring in andere bestuurlijke functies zoals lidmaatschap in verschillende raden en commissies op zowel lokaal als regionaal niveau. Hij heeft een actieve rol gespeeld in diverse maatschappelijke initiatieven en organisaties die gericht zijn op het verbeteren van de levenskwaliteit en (sociale) veiligheid van inwoners. Hij streeft altijd naar positieve verandering met een blijvende impact.

Arbeidsveiligheid en -gezondheid

Voor railAlert is draagvlak binnen de railinfra branche essentieel om verdere stappen op het gebied van arbeidsveiligheid en -gezondheid te kunnen zetten. Daarom waren integriteit, samenwerken en omgevingsbewustzijn de belangrijkste kerncompetenties.

We hebben in Thijs van Kessel een directeur gevonden die in woord en daad de missie van onze Stichting vertegenwoordigt. Het beheer van de kernproducten van railAlert (de arbocatalogus, regelgeving, het digitaal veiligheidspaspoort en certificering), staan daarbij voorop. Van Kessel: “Ik wil werken bij een organisatie met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Veiligheid in de railinfra branche is van essentieel belang. Het belangrijkste doel is dat iedereen na het werk weer veilig en gezond naar huis gaat.” 

Railinfra bekende branche

Het spoor en de railinfra branche zijn Thijs van Kessel niet vreemd: “Naast mijn reguliere carrière in de civiele en cultuurtechniek tot aan het wethouderschap heb ik jarenlang ’s nachts en in de weekenden als bijbaan in het spooronderhoud  gewerkt. Als je eenmaal een paar werkschoenen tussen de rails hebt versleten dan zit het spoorvirus in je bloed. Ik kijk er naar uit om te starten bij railAlert.”

We zien ernaar uit dat Thijs met zijn ruime bestuurlijke ervaring railAlert komt ondersteunen. Samen met hem hopen we de centrale rol die we innemen op het gebied van veiligheid en gezondheid bij het werken op en rondom het Nederlandse hoofd- en lokaal spoor te versterken en de samenwerking tussen de verschillende partijen verder te verbeteren.

Start en kennismaking

Thijs van Kessel begint officieel op 1 september 2024 maar in de maanden daaraan voorafgaand start hij met verschillende kennismakingsgesprekken en overleggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio