11.6 C
De Bilt

De landbouw tussen 1950 en 2040

Dronten – Biologisch akkerbouwer Meino Smit promoveerde aan Wageningen Universiteit op de duurzaamheid van de landbouw tussen 1950 en 2040. Hij laat ons tijdens de Avondklas op maandag 25 februari op de Warmonderhof in Dronten zien hoe energiegebruik, landgebruik en arbeid steeds minder efficiënt ingezet worden met steeds meer ongewenste kosten voor de samenleving; óók in de biologische landbouw. Locatie: Hofzaal van de Warmonderhof, aanvang 20.00 uur, Wisentweg 12, Dronten.

Smit schetst hoe de landbouw eruit kan zien in 2040: vrijwel zonder fossiele brandstof en mét voldoende voedsel voor ons land, goede bodemvruchtbaarheid, biodiversiteit en voedselkwaliteit.

Over Warmonderhof Avondklassen

De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Reserveren is niet nodig. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, het opleidingscollectief voor biodynamische landbouw. In de agenda op de website staan alle ingeplande avondklassen vermeld. Voor alle Avondklassen geldt: aanvang: 20.00 uur. Adres: Warmonderhof, Warmonderhofzaal, Wisentweg 12, Dronten.

www.warmonderhof.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio