14.1 C
De Bilt

Eerste dode door vuurwerk in Swifterbant

Swifterbant – Nu al is een eerste, dodelijk slachtoffer gevallen door vuurwerk, zo meldt de NOS. Dat gebeurde vanmiddag in de provincie Flevoland, in de gemeente Swifterbant. Het slachtoffer blijkt een man die in de straat woonde waar het vuurwerk afging.

Meerdere getuigen, twee kinderen mogelijk gewond

In de buurt waren veel getuigen die het zagen gebeuren. Hieronder ook twee kinderen die zijn onderzocht door ambulancepersoneel, omdat zij mogelijk gewond waren geraakt. De politie heeft daar echter nog geen mededelingen over gedaan. Ook kon de politie nog niets zeggen over het soort vuurwerk waar het om gaat en wat de oorzaak van het dodelijk ongeval exact is. Wel is duidelijk dat door vuurwerk is veroorzaakt.

Ook vorig jaar een dode

Vorig jaar was in Meppel een dode gevallen door vuurwerk. Hierbij werd een man even na de jaarwisseling in zijn gezicht geraakt door vuurwerk en bezweek een aantal dagen later aan zijn verwondingen.

Oproep

De politie hoopt dat mensen zich bewust zijn en blijven van de gevaren van vuurwerk. Vooral illegaal vuurwerk is van een kracht die zelfs in een oorlog gebruikt zou kunnen worden. Waarom mensen toch steeds meer risico blijven nemen hiermee, blijft een raadsel.

Kracht geeft macht

De enige denkbare verklaring is dat mensen een ‘gevoel van macht’ over zich heen krijgen met zwaar vuurwerk en de verleiding niet kunnen weerstaan hiermee indruk te willen maken. Dat daarbij voor veel geld schade wordt aangericht of, erger nog, onschuldige slachtoffers vallen, schijnt hen niet op andere gedachten te kunnen brengen.

Zo wordt de discussie voor het afschaffen van vuurwerk alleen maar dringender dan ooit.

Bron: NOS.nl
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio