9.3 C
De Bilt
woensdag, 25 mei 2022

Gemeente Veenendaal tekent overeenkomst voor GreenFields

Veenendaal – Een decennium geleden is de gemeente Veenendaal samen met ontwikkelaar Murry Grey begonnen met het verkennen van de herontwikkelingsmogelijkheden van het voormalige Phar-complex op de kruising Groeneveldselaan en Industrielaan. Vandaag is de volgende stap gezet met het ondertekenen van de exploitatieovereenkomst.

Afspraken Veenendaal en projectontwikkelaar

Hierin staan de afspraken tussen de gemeente Veenendaal en de projectontwikkelaar. De overeenkomst maakt ook het zetten van de volgende stappen mogelijk, waaronder het aanpassen van de bestemming van het gebied van industrie naar wonen. Het project GreenFields is de eerste fase van de herontwikkeling van Het Ambacht.

10 miljoen van het Rijk

Engbert Stroobosscher: “Eind vorig jaar kregen we al het fantastische nieuws dat we 10 miljoen vanuit het Rijk ontvangen om Het Ambacht te veranderen van industrie naar een plek waar wonen centraal staat. Het tekenen van de overeenkomst met GreenFields is dan ook de kers op de taart. Dit is de aftrap van de ontwikkeling van het gebied en ik ben blij dat Murry Grey stappen gaat zetten om binnen nu en drie jaar de eerste steen te kunnen leggen.”

Duurzaam conceptontwerp

In 2018 werden de zogenaamde ruimtelijke en programmatische kaders vastgesteld in Veenendaal, die de eisen en voorwaarden stellen voor de ontwikkeling. Op basis hiervan heeft de ontwikkelaar een duurzaam conceptontwerp laten maken. Dit ontwerp bestaat uit een aantal gelaagde appartementencomplexen, waarvan de hoogste 30 meter is, met in totaal 305 woningen in een groen leef- en recreatiegebied. Op de begane grond is ruimte voor 1.500 vierkante meter buurtondersteunende voorzienigen, bijvoorbeeld een tandarts of een kapper. Dit conceptontwerp is in 2020 aan de omgeving getoond.

Vervolgstappen

Het ondertekenen van de exploitatieovereenkomst maakt het mogelijk het proces te starten om de planologische bestemming van het gebied van industrie te wijzigen naar wonen. De ontwikkelaar gaat daarna aan de slag met een definitief ontwerp. Hierin worden aandachtspunten uit de buurt, waar mogelijk, meegenomen en aansluiting gezocht met de onlangs gepresenteerde visie voor Het Ambacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio