14.7 C
De Bilt

Gemeente Groningen viert 5-jarig jubileum Kinderburgemeester

Javano was in 2017-2018 de eerste Kinderburgemeester van de gemeente Groningen. Inmiddels heeft Fatoumata in 2022 het stokje na nog 3 kinderburgemeesters overgenomen. In totaal heeft de gemeente Groningen al 5 kinderburgemeesters en 5 loco-kinderburgemeesters gehad. Op vrijdagmiddag 31 maart kwamen deze (ex) loco- en kinderburgemeesters samen om dit jubileum te vieren.

Kinderburgemeesters echte ambassadeurs gemeente Groningen

De meeste kinderburgemeesters waren tijdens hun ambtstermijn ambassadeur van het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG. Zij hebben zich altijd hard gemaakt voor het welzijn van het Beatrix Kinderziekenhuis en het behoud van het Kinderhartcentrum in Groningen. Daarom brachten de (ex) loco- en kinderburgemeesters tijdens het jubileumfeest eerst een bezoek aan het Beatrix Kinderziekenhuis. Om het personeel en de patiëntjes te feliciteren met het voorgenomen besluit tot behoud van het kinderhartcentrum, namen zij een taart in hartvorm en ballonnen mee.

Vervolgens ging het gezelschap naar het Stadhuis, waar een film vertoond werd over 5 jaar kinderburgemeester in de gemeente. Daarna speelden ze een pubquiz.

Dit laatste deden de (ex) loco- en kinderburgemeesters samen met kinderen van wethouders en raadsleden. Deze waren op uitnodiging van burgemeester Schuiling aanwezig in het Stadhuis om een kijkje te komen nemen op de werkplek van hun ouders.

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente om kinderen een duidelijkere stem te geven in de Groningse politiek. In april start alweer de zoektocht naar de 6e (loco-)kinderburgemeester voor de ambtstermijn 2023 – 2024. Voor meer informatie: gemeente.groningen.nl/kinderburgemeester 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio