13.8 C
De Bilt

Kartrekkers Urban Sports en wethouder Inge Jongman benadrukken samenwerking

Tijdens een feestelijk samenkomen in het Stadhuis van Groningen hebben tien kartrekkers vanuit Urban Sports en Inge Jongman (Wethouder Sport) op vrijdag 31 maart het netwerk bekrachtigd. In november 2022, tijdens het festival Let’s Gro, werd al bekend dat de gemeente Groningen en kartrekkers vanuit Urban Sports samen een Agenda op gaan stellen. Het doel van deze agenda is om de sporten in Groningen beter te positioneren binnen het huidige sportlandschap, en daar concrete acties aan te verbinden.

De laatste jaren zet de gemeente Groningen steeds meer in op Urban Sports. Door betere voorzieningen te realiseren, activiteiten te organiseren en regelmatig met de verschillende communities om tafel te gaan. Met het bekrachtigen van het Urban Sports netwerk wordt deze actielijn verder verstevigd.

Kick-off

De eerste stap hiervoor is in februari gezet. Tijdens een kick-off-bijeenkomst met vertegenwoordigers van skaten, BMX’en, inlinen, mountainboarden, freerunnen, breakdancen, 3×3 Basketbal, straatvoetbal en gemeente is in kaart gebracht wat ieders wensen en behoeften zijn. Bijvoorbeeld op het gebied van voorzieningen, activiteiten en contact. En ook wat nodig is om de gezamenlijkeCommunity in Groningen te versterken.

De komende maanden worden deze ideeën verder uitgewerkt tot de Agenda. Het streven is om dit traject voor het einde van 2023 af te ronden, waarna in de jaren daarna de agenda stap voor stap kan worden geconcretiseerd. Met als doel Groningen nog beter op de kaart te zetten als dé Urban Sports City van het Noorden.

Over Urban Sports

Het is een verzamelnaam voor sporten die hoofdzakelijk op straat worden beoefend en waar bepaalde sportmotieven (zoals ontspanning/uitdaging), lifestyle en identiteit bij horen. Voorbeelden hiervan zijn skaten, freerunning en BMX.

Uniek hierbij is dat het niet alleen om sport gaat, maar om een manier van leven, bewegen en ontmoeten die een nieuwe jonge doelgroep aanspreekt die anders buiten beeld blijft. De straatsport draagt zo bij aan het in beweging krijgen van een uitdagende doelgroep. Ongeacht leeftijd, achtergrond, etniciteit en inkomen stimuleert het bovendien ontmoeting en verbinding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio