11.5 C
De Bilt

Nieuw pand iederz wordt geopend door de Koning

Koning Willem-Alexander opent donderdagochtend 14 september in Groningen het nieuwe pand van iederz, een sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Groningen dat mensen ondersteunt bij een eerste stap naar werk.

iederz

iederz verzorgt werk en ontwikkelingstrajecten voor inwoners van de gemeente Groningen die aan de basis van de arbeidsmarkt staan. Het ontwikkelbedrijf biedt door samenwerking met meer dan honderd organisaties werkzaamheden in bijvoorbeeld de assemblage en montage, de techniek, in de schoonmaak en in horecagelegenheden. De werkzaamheden kunnen zowel intern bij iederz worden verricht als extern bij verschillende Groningse bedrijven.

Arbeidsmarkt

Zo kunnen circa 1100 medewerkers zich in hun eigen tempo en onder begeleiding ontwikkelen. Het ontwikkelingsbedrijf biedt daarnaast vaardigheidstrainingen en ontwikkeltrajecten om mensen te stimuleren tot een vervolgstap op de arbeidsmarkt. Op deze manier levert het sociaal ontwikkelbedrijf een bijdrage aan de bevordering van de arbeidsparticipatie, meer financiële onafhankelijkheid en verminderde zorgbehoefte van burgers. Het nieuwe, duurzame pand van 16.000 vierkante meter vervangt de drie voormalige locaties.

Opening door Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander opent het gebouw in aanwezigheid van zo’n zevenhonderd medewerkers. Vervolgens krijgt hij een rondleiding langs de verschillende afdelingen. Medewerkers geven daar een toelichting op hun werkzaamheden en vertellen over hun passies en doelen. In afsluitende gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeente, bedrijven en onderwijsinstellingen wordt onder meer ingegaan op de arbeidsmarktregio en de regiofunctie van iederz, talentontwikkeling en de samenwerkingsverbanden die zijn aangegaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio