20.7 C
De Bilt

Agrariërs in Krimpenerwaard werken aan betere waterkwaliteit

Krimpenerwaard – Op 12 april gaat het project DAW Krimpenerwaard officieel van start. DAW staat hier voor Deltaplan Agrarisch Waterbeheer, een landelijk programma aan de hand waarvan LTO Nederland, samen met de waterschappen werkt aan de wateropgaven in verschillende agrarische gebieden. Agrariërs in Krimpenerwaard leren in het project van en met elkaar over maatregelen die zij kunnen nemen ter verbetering van de water- en bodemkwaliteit én een economisch sterke en duurzame landbouw.

Kringlooplandbouw

De agrariërs gaan in 2018 en 2019 samen met deskundigen en overheden aan de slag met maatregelen op het gebied van kringlooplandbouw, erfafspoeling en baggeren en slootschonen. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard faciliteert en ondersteunt dit initiatief. “Het plan is goed voor de boeren en voor het water. Zo werken we dus samen aan schoner water in het gebied.’, zegt hoogheemraad Agnes van Zoelen.

Deltaplan

LTO Noord afdeling Krimpenerwaard en andere landbouworganisaties in de Krimpenerwaard, zoals DWLK, Collectief Krimpenerwaard, ANV Weidehof Krimpenerwaard en A.J.K. Krimpenerwaard hebben de handen ineen geslagen om actief aan de slag te gaan met de doelstellingen van het DAW en toe te werken naar een toekomstbestendige landbouw in de Krimpenerwaard met oog voor schoon water en een gezonde bodem. http://agrarischwaterbeheer.nl/content/de-doelstellingen

Het project wordt gefinancierd met subsidie van het Europese Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling en van Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio