8.9 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Verruiming inspraak vergadering raadscommissie

Enkhuizen – De gemeenteraad van Enkhuizen biedt vanaf maandag 15 maart ruimere inspraak mogelijkheden. In plaats van 5 minuten inspreken kunnen inwoners, ondernemers en instellingen per onderwerp maximaal een half uur in gesprek met de raadsleden. Deze rondetafelgesprekken vinden plaats voorafgaande aan de commissievergadering. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden bij de griffier.

Inspraak via rondetafelgesprekken

De rondetafelgesprekken vinden, net als de commissievergaderingen, digitaal plaats. Inwoners, bedrijven en instellingen kunnen dan het woord voeren over onderwerpen die geagendeerd zijn of die niet geagendeerd zijn. Er vindt geen debat plaats. Het gesprek duurt maximaal een half uur per onderwerp. Als er meer onderwerpen zijn, wordt de tijd verdeeld over maximaal een uur. De bedoeling van de rondetafelgesprekken is dat commissieleden informatie ophalen ter voorbereiding op de besluitvorming die in de vergaderingen van de raad plaatsvindt.

Verordening op raadscommissie

De verruiming van de inspraak komt voort uit de Verordening op de raadscommissie. Deze is vorig jaar hiervoor aangepast. Door de corona-crisis heeft de gemeenteraad eerst de bestaande vergaderingen gedigitaliseerd. Nu dat goed werkt kan de nieuwe vorm van inspraak ingevoerd worden. Aanmelden voor de rondetafelgesprekken kan bij de griffier via tel. 06-11868956 of griffie@gemeenteraad-enkhuizen.nl.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio