21.9 C
De Bilt

Inleveren verboden vuurwerk kan zonder gevolgen op woensdag 28 december 2022

Inwoners van gemeente De Bilt kunnen woensdag 28 december van 09.00 tot 12.00 uur vuurwerk inleveren op de Milieustraat. Mensen die nog vuurwerk hebben liggen maar om redenen niet af willen steken dit jaar kunnen dat vuurwerk inleveren. Het ingeleverde materiaal wordt afgevoerd en vernietigd.

Inleveren F3-vuurwerk

Ook deze jaarwisseling geldt een verbod op zogeheten F3-vuurwerk. Dat is knalvuurwerk, knalstrengen, enkelshotsbuizen en vuurpijlen. Ook inwoners die vuurwerk hebben gekocht maar het om een andere reden niet af kunnen, mogen of willen steken kunnen het inleveren. Het vuurwerk wordt anoniem aangenomen, zonder vragen te stellen. De gemeente vraagt inwoners omwille van de veiligheid om met eigen vervoer of lopend te komen, dus niet met het openbaar vervoer.

Veilig Oud & Nieuw

Burgemeester Sjoerd Potters hoopt op een feestelijk en veilig oud & nieuw. “De vuurwerkregels zijn dit jaar opnieuw aangescherpt. Het is fijn dat er dan ook een mogelijkheid is om veilig van je oude vuurwerk af te komen. Dit draagt bij aan een goede jaarwisseling voor onze inwoners én hulpverleners.”

De gemeente roept inwoners op om actief te kijken of er nog oud vuurwerk op zolder, in de garage of elders in huis ligt. De inleveractie is een goede manier om op te ruimen: onafgestoken vuurwerk mag niet bij het gewone afval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio