12.3 C
De Bilt

Saar aan Huis Utrecht, Maarssen en Breukelen is geopend.

Utrecht/Maarssen/Breukelen – Medio oktober is Saar aan Huis van start gegaan in Utrecht, Maarssen, Breukelen en omgeving met haar 25e vestiging. Saar aan Huis is een organisatie voor aanvullende mantelzorg. Ouderen kunnen bij de organisatieterecht voor allerlei vormen van ondersteuning zoals licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, spelletje doen, persoonlijke verzorging en begeleiding bij doktersbezoek. Saar aan Huis levert geen medische zorg.

Maar Saar aan Huis helpt niet alleen ouderen. Ook gezinnen waar bijvoorbeeld een van de partners door ziekte langdurig uitvalt, kunnen een beroep doen op een Saar.

Oprichtster Sabine Blom van Assendelft: ‘Ouderen blijven langer thuis wonen. Velen willen en kunnen dat ook, maar wat extra hulp is daarbij fijn. Vaak kan die geleverd worden door kinderen of vrienden, maar dat lukt niet altijd omdat die werken of ver weg wonen. Dan biedt Saar aan Huiseen oplossing.’ Alle Saars zijn deskundig, goed opgeleid, Nederlandstalig en wonen in de regio. Iedereen is uitvoerig gescreend. Cliënten krijgen altijd hulp van dezelfde Saar op het tijdstip dat ze zelf hebben aangegeven.

Inge Petit, al jaren woonachtig in Stichtse Vecht, is verantwoordelijk voor Saar aan Huis in Utrecht, Maarssen, Breukelen en omgeving. Afgelopen tien jaar was ze actief in de professionele arbeidsbemiddeling en als vrijwilliger voor hockeyclub MHV Maarssen en Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

’De juiste mensen bij elkaar brengen om te zorgen dat iedereen daar blijer van wordt, geeft enorme voldoening’, aldus Inge, die zelf ook ervaring heeft als mantelzorger. ‘Prachtig om dit te kunnen doen voor deze kwetsbare steeds groter wordende groep ouderen. En dat nog wel in deze prachtige regio aan de Vecht.’

Ben of ken je een Saar? Kijk naar de vacature “werken als Saar” op de websitewww.saaraanhuis.nl of neem direct contact op met Inge 06 83 79 85 96.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio