12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Beek promoot aanbod aangepast sporten met website en app

Beek – Mensen met een beperking kunnen voortaan via de website en app van Uniek Sporten kennis nemen van het aanbod  van aangepaste sport in de gemeente Beek. De landelijke website en app, waaraan alle gemeenten in Nederland kunnen deelnemen, biedt een totaal overzicht van het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking.

 In Nederland hebben 1,7 miljoen mensen een beperking. Uit RIVM-onderzoek blijkt dat hun sportdeelname achterblijft bij de deelname door mensen zonder beperking. Een van de redenen daarvoor is dat het sportaanbod voor mensen met een beperking moeilijk vindbaar is. Fonds Gehandicaptensport heeft daarom besloten om de website en app Uniek Sporten gratis beschikbaar te stellen.

Aansluiten

Ongeveer de 85% van de Nederlandse gemeenten heeft de website en app inmiddels gevuld met hun sport- en beweegaanbod. In Limburg geldt dit nu voor de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg en gemeente Beek. Naar verwachting zullen de overige gemeenten in Zuid-Limburg ook binnenkort bij aansluiten.

Omdat het vinden van het sportaanbod via de website en app vaak niet voldoende is om mensen met een beperking langdurig te laten sporten of bewegen is onlangs in Beek een beweegmakelaar aangepast sporten gestart. De beweegmakelaar bekijkt samen met een adspirant sporter welke wensen en mogelijkheden er zijn en maakt een match met het beschikbare aanbod.

Downloaden

De website is te vinden via www.unieksporten.nl en de app Uniek Sporten kan via de App Store of Google Play gratis worden gedownload. De beweegmakelaar aangepast sporten is bereikbaar via Stichting De Haamen (info@dehaamen.nl of 046 – 436 01 80).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio