13.1 C
De Bilt

Hersenstichting Sunset Walk beleeft succesvolle tweede editie

Den Haag – Op zaterdag 8 juli vond de tweede editie van de Sunset Walk plaats. Met dit wandelevenement vraagt de Hersenstichting aandacht voor de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening. De deelnemers haalden een bedrag van 110.763 euro op voor hersenonderzoek. Ruim 1500 deelnemers liepen mee in Noordwijk of vanuit huis. De tweede editie van de Sunset Walk kreeg een extra lading, vanwege het nieuws rondom Edwin van der Sar, die als ambassadeur van de Hersenstichting, nauw betrokken is bij de Sunset Walk.

Ruim 800 wandelaars stonden zaterdagavond aan de start bij de Vuurtoren in Noordwijk. Dat is een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van het vorige jaar. Vanuit huis liepen nog eens 744 deelnemers mee. Ambassadeurs Frans en Mariska Bauer met zoons en vriendinnen liepen mee. Mariska: “We willen laten zien hoe belangrijk dit voor iedereen is. Zeker na wat we hebben meegemaakt binnen ons gezin. We zijn dankbaar en blij dat we de Sunset Walk met z’n allen hebben gewandeld.”

Hart onder de riem

David Verschoor, Directeur van de Hersenstichting, gaf samen met Ruud van Nistelrooij het startsein. Ruud van Nistelrooij, goede vriend van Edwin van der Sar, bood ‘last minute’ aan de rol van Edwin over te nemen. “Het nieuws over Edwin is heel hard binnengekomen, ik ben blij dat ik op deze manier ‘Ed’ en zijn familie kan steunen, aldus Ruud van Nistelrooij.

Edwin van de Sar

David Verschoor stond in zijn openingswoord stil bij de familie van der Sar, die nauw betrokken is bij de participatieprojecten van de Hersenstichting. In 2021 bundelden de Hersenstichting en de Edwin van de Sar Foundation de krachten. Projecten als de Class, worden voortgezet vanuit de Hersenstichting. Verschoor: “Ik denk wel dat ik spreek namens alle 1500 deelnemers als ik Edwin, Annemarie en familie, veel sterkte en support toewens. We hopen met elkaar op een goed herstel.”

Sunset Walk voor iedereen

Bij de Sunset Walk wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met prikkels die bij deelnemers, die te maken hebben met onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening, extra hard binnen komen. Zo is er een ruime starttijd zodat het deelnemersaantal wordt verspreid en er wordt op de locatie geen muziek gedraaid.

Samen voor Begrip

De Sunset Walk is onderdeel van de Campagne ‘Samen voor Begrip’. Met deze campagne vraagt de Hersenstichting extra begrip voor de onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio