12.7 C
De Bilt

Burgemeester ontbijt bij Jenaplanschool ’t Bontenest

Maarssenbroek-Vanochtend kwam burgemeester Marc Witteman bij Jenaplanschool ’t Bontenest in Maarssenbroek langs voor het ontbijt bij groep 7/8 De Handige Hamsters. Met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt gaven zij het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 550.000 kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 3.000 basisscholen.

Burgemeester Witteman van Stichtse Vecht onderstreept hiermee in zijn openingswoordje, net als zo’n 265 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Daarnaast mochten de kinderen de burgemeester alles vragen wat ze maar wilden.

Donatie aan Jeugdcultuurfonds

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Witteman namens de gemeente Stichtse Vecht symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt met het thema ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’. Het Jeugdcultuurfonds laat, samen met het Jeugdsportfonds, kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. De leerlingen uit groep 7/8 van “De Handige Hamsters” namen de cheque met een bedrag van € 150,00 in ontvangst.  Burgemeester Marc Witteman kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting.

Burgemeester
Groepsfoto met de klas

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio