Scooters en bromfietsen veiliger stallen bij station Woerden

Woerden – Wie met de trein of de bus wil, kan voortaan zijn scooter of bromfiets veiliger parkeren. Aan beide kanten van station Woerden heeft ProRail hiervoor speciale parkeerplaatsen gemaakt. De scooters en bromfietsen kunnen hier worden vastgemaakt aan beugels en/of stalen ringen, waardoor de kans op diefstal kleiner is.

Diefstallen scooters en bromfietsen aanleiding veiliger parkeren

Aanleiding voor de nieuwe parkeerplaatsen zijn vragen uit de gemeenteraad vorig jaar. Na een aantal diefstallen kwam het verzoek om na te gaan of scooters en bromfietsen niet ergens aan vastgemaakt kunnen worden. Aangezien de grond van ProRail is, hebben zij dit opgepakt. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant van het station zijn nu speciale parkeerplaatsen voor de voertuigen aangebracht.

2021 Nieuwe scooterplekken station noordkant Foto Alex de Kuijper - Regio Online
Foto: © Alex de Kuijper

Stadszijde

Aan de noordkant (stadszijde) zijn de 36 parkeerplaatsen voorzien van een beugel en een tegel met stalen ring waar zij aan vast kunnen worden gemaakt. Aan de zuidkant konden er geen beugels komen vanwege ondergrondse kabels en leidingen. Wel zijn ook hier tegels met stalen ringen geplaatst zodat 25 scooters/bromfietsen alsnog hieraan vastgezet kunnen worden.

Veiliger en prettiger

ProRail-regiodirecteur Harro Homan en wethouder Arjan Noorthoek zijn het erover eens: het plaatsen van de beugels en ringen verhoogt de veiligheid en maakt het station weer een stukje aangenamer. Harro Homan: “We vinden het belangrijk dat iedereen zijn fiets of scooter goed kan parkeren bij stations. Dat betekent dat er voldoende plek is, maar ook een veilige stalling.” Arjan Noorthoek vult aan: “De nieuwe parkeerplekken zijn echt een aanwinst. De vervoersmiddelen staan er niet alleen veiliger, maar ook netter. Fijn om te zien dat deze plekken volop worden gebruikt.”


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img