11.9 C
De Bilt

Vlissingen gaat met 2 zorgaanbieders Wmo in zee

Vlissingen – Er werden 2 zorgaanbieders gezocht in Vlissingen voor de WMO. Op donderdag 23 december 2021 hebben wethouder Albert Vader en de nieuwe samenwerkingspartners Naerebout Combinatie en Zeeuws Baken de raamovereenkomst ‘Wmo: aanvullende zorg’ ondertekend. De aanbestedingsprocedure, die in juli 2021 was gestart, is onlangs succesvol afgerond. De raamovereenkomst legt de opdracht vast die tot stand is gekomen tijdens gesprekken tussen de gemeente als opdrachtgever en beide zorgaanbieders als opdrachtnemers.

Tevreden over aanbestedingsprocedure

Wethouder Albert Vader is zeer tevreden over het verloop en de uitkomst van de aanbestedingsprocedure. “Door de inzet en constructieve houding van onze nieuwe hoofdaannemers konden we deze procedure in hoog tempo doorlopen. We gaan nu terug van meer dan zestig zorgaanbieders naar twee strategische partners. Op die manier kunnen we samen een goede relatie opbouwen, gebaseerd op openheid en vertrouwen.

Daar zijn we al mee gestart in de dialoogfase. Ik heb er alle vertrouwen in dat we vanaf januari een mooie start kunnen maken met de doorontwikkeling van de Wmo-zorg! Dan blijft die in de toekomst beschikbaar voor onze inwoners en betaalbaar voor ons als gemeente.”

Zorgaanbieders

De Naerebout Combinatie is een samenwerkingsverband van Stichting Emergis, WVO Zorg en Stichting Zorgstroom. De onderaannemers zijn SVRZ, ’s Heeren Loo, Juvent, De Hoop en De Blauwe Vlinder. “De zorgaanbieders in Zeeland onderhouden een sterke relatie met elkaar en werken veel samen. Dit doen we ook door als Naerebout Combinatie gezamenlijk op te trekken in de opdracht ‘Wmo: aanvullende zorg’ van de gemeente Vlissingen. Vanaf januari starten we met de implementatieperiode, maar ook die uitdaging zien we met vertrouwen tegemoet”, aldus de heer Leijnse (Stichting Zorgstroom).

Meer namen

Zeeuws Baken is een samenwerkingsverband van Stichting Lelie Zorggroep, Actief Zorg, Iriz Zorg & Welzijn B.V., CKZ Zeeland en Aurore Maatwerk & Advies. De onderaannemers zijn Sta op zorg, Cedrah, Leger des Heils, Klaver4, Stichting Samenwerkende Zorgboeren, Stichting Eleos, MGB Hulpverlening, Gors, Philadelphia, KIZZ, BTSW, ZZeM en Weerwerk/Ruiterpad. Mevrouw Kleinepier (Iriz Zorg & Welzijn B.V.): “Wij gaan samen – de gemeente, zorgaanbieders en inwoners – de (Wmo-)bakens verzetten!”

Overgangsperiode voor bestaande zorgaanbieders

De gemeente en haar samenwerkingspartners gaan vanaf januari 2022 aan de slag met het uitvoeren van de gemaakte afspraken. De zorg en ondersteuning van aanbieders die niet samenwerken met de nieuwe contractpartijen, stopt niet per 1 januari 2022. Er is een overgangsperiode van zes maanden. Inwoners komen niet zonder zorg of ondersteuning te zitten. De gemeente informeert inwoners daarover in het nieuwe jaar middels een brief.

1 REACTIE

  1. Als voormalig hulpverlener en nu hulpbehoevende heb ik met lede ogen aangezien hoe slecht het gesteld is in de hulpverlening. Ik heb de grootste wantoestanden meegemaakt en ben keer op keer slecht behandeld en zelfs getraumatiseerd geraakt bij een grote organisatie. Hierdoor vond ik het moeilijk om hulpverleners nog te vertrouwen. Nu heb ik sinds een paar jaar kwalitatief goede organisaties, met zeer betrokken medewerkers over de vloer, die ik vertrouw; maar die nu buiten de boot vallen in die “geweldige” nieuwe en “eerlijke” systeem van de Gemeente Vlissingen. Ik wil mijn hulpverleners, die ik vertrouw en ken behouden. Het is al erg genoeg dat je hulp nodig hebt. Ik vind het schandalig dat ik opnieuw de dupe word van de overheid!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio