13.3 C
De Bilt
donderdag, 30 maart 2023

Grootschalige controle in kelderboxen aan de Groenhoek in Driebergen-Rijsenburg

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft op donderdag 15 december een grootschalige integrale controle uitgevoerd op kelderboxen aan de Groenhoek in Driebergen-Rijsenburg. Hieraan werkten, naast de handhavers van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, ook de politie, de Veiligheidsregio Utrecht, de Omgevingsdienst Regio Utrecht en het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) mee. In totaal zijn er 76 kelderboxen gecontroleerd.

Kelderboxen als criminele ontmoetingsruimte

De integrale controle is gehouden in een bredere aanpak om ondermijning tegen te gaan, en daarmee een leefbare en veilige woonomgeving te stimuleren. Kelderboxen worden soms als ontmoetingsplaatsen voor criminelen gebruikt, maar ook als opslagplaats voor drugs, wapens, vuurwerk of andere gevaarlijke stoffen. De integrale controle is slechts één van de vele manieren om criminele activiteiten aan te pakken. Gedurende de integrale controle werden er, mede door de inzet van speurhonden, patronen en slagwapens aangetroffen. Er wordt bestuurs- en/of strafrechtelijk opgetreden tegen de geconstateerde overtredingen.

Stug blijven doorgaan met aanpak illegale activiteiten

Burgemeester Naafs: ‘’Wij ontvingen in de afgelopen weken waardevolle signalen die erop wezen dat de kelderboxen aan de Groenhoek werden benut voor illegale activiteiten. Wij hebben in kort termijn als één overheid ingezet op het organiseren van deze integrale controle. Onze samenwerking toont aan dat er géén ruimte is voor criminele activiteiten én dat melden helpt. Onze gezamenlijke inzet werd door vele bewoners gewaardeerd. Wij blijven in gezamenlijkheid met onze partners stug doorgaan met de integrale aanpak, want de aanhouder wint.’’

Melden helpt!

Heeft u een vermoeden of signaal van criminaliteit in uw buurt? U kunt altijd contact opnemen met uw wijkagent. Blijft u liever anoniem? U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 (gratis) of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Op deze manier krijgt de politie waardevolle informatie en kunt u anoniem helpen om uw omgeving veiliger te maken!

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio